One su pravi mali rudnik hranljivih materija koje blagotvorno djeluju na čitav organizam. Bilo da ih jedete svježe, sušene ili kao dodatak jelima, smokve su bogate vlaknima, antioksidansima, vitaminima i…
Poljoprivreda

Ispaljene 134 protivgradne rakete, nema štete od grada, pucalo se i u Zvorniku
Protivgradne rakete juče su ispaljene na području Gradiške, Laktaša, Prnjavora, Dervente, Brčko distrikta, Bijeljine, Zvornika, Petrova, Ugljevika, Lopara i Trebinja, saopšteno je danas iz Protivgradne preventive Srpske. Dejstvovalo se i…

Smrdibube uništavaju paradajz: Ima nekoliko provjerenih trikova bez hemije
Smrdibube ne biraju – buše plodove i ostavljaju paradajz bez ukusa. Saznajte kako da ih se riješite brzo, bez hemije i bez štete po biljke. Ako ste ikada uzgajali paradajz,…

Zakopajte četiri smokve u saksiju sa zemljom i gledajte čudo!? (VIDEO)
Sve što vam je potrebno jesu četiri svježe smokve i malo zemlje – i ubrzo ćete imati nove sadnice bez mnogo truda i bez skupih alata. Ova jednostavna metoda razmnožavanja…

Medžlis Islamske zajednice Janja rekorder u proizvodnji kukuruza
Projekt koji je krenuo kao donacija Crvenog polumjeseca, kada je kupljen jedan mali traktor i plug, prešao je u prepoznatljivu aktivnost kojom se unapređuje vakuf. Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Janja…

Sjeme koje neće da klija: Pomaže drevna, jednostavna i prirodna metoda
Bez obzira na zalivanje, sunce ili zemlju, ostaju neaktivna i bacaju sjenu sumnje na cijeli proces sadnje. Zašto neka sjemena tvrdoglavo odbijaju da niknu? Jedan od glavnih razloga krije se…

Domaće brašno osvaja inostrana tržišta
Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, od januara do kraja juna ove godine iz BiH je izvezeno 3,68 miliona kilograma žitarica u vrijednosti od 2,91 milion KM, što…

Zbog smrdibuba problemi na paradajzu u plastenicima!?
Iako ne možemo uticati na vremenske uslove, postoje mjere koje možemo preduzeti: Zalivajte biljke rano ujutru ili kasno uveče, najbolje odstajalom vodom. Zalivanje neka bude pri tlu, nikako po listovima,…

Ovu biljku niko ne uzgaja, a donosi i po 1.000 eura po kilogramu
Riječ je o biljci iz porodice Cannabaceae, čiji izdanci – nježni poput divljih šparoga – danas predstavljaju jednu od najskupljih gastronomskih delicija u Evropi. Njegovi mladi izdanci, blago gorkog ukusa…
No More Posts Available.
No more pages to load.