Jednom kad napadnu zdjelu sa svježim voćem ili ostatke hrane, dosadne vinske mušice nemaju namjeru otići. Zato je važno čim prije napraviti im zamku pomoću koje ćemo ih brzo i…
RECEPTI

Sladoled od grčkog jogurta i jagoda koji ćete pripremati cijelo ljeto
Ima li nešto bolje od smrznutih jagoda s jogurtom u obliku sladoleda na štapiću? Rashladite se poslasticom koju je vrlo lako napraviti. Ove lagane lizalice mogu biti slatki, osvježavajući desert…

Namirnice koje čiste jetru i ubrzavaju sagorijevanje kalorija
Šta god da tokom života pojedemo i popijemo, prolazi kroz našu jetru. Upravo zato taj organ trpi i upija sve naše loše prehrambene navike i svojim radom štiti naše tijelo….

Sok od čuvarkuće i meda: Za šta je sve dobar?
Čudesna biljka čuvarkuća djelotvorna je za razne kožne probleme pri spoljašnjoj upotrebi, ali vrlo je efikasna i kada se jede. Osim što je dobra za imunitet, njeni svježe zdrobljeni listovi…

Rafaelo oblande, kolač koji se voli
Jednostavan kolač koji svi volimo pripremljen na malo drugačiji način. SASTOJCI: 1 pakovanje oblandi 8 jaja 150 g šećera 1 vanilin šećer 200 g bijele čokolade 250 g margarina 100…

Koliko dugo kuhana jaja mogu da stoje prije nego što se pokvare i kako se pravilno čuvaju?
Tvrdo kuvana jaja su veoma hranljiva i odlična su opcija za zdravu užinu ili kao dio uravnoteženog obroka, a većini ljudi ova namirnica ostaje kao višak i poslije praznika. Međutim,…

Lovorov list prelijte maslinovim uljem i dobićete prirodan lijek
Znate li koliko moćan lijek dobijete kada lovorov list prelijete maslinovim uljem? Lovorov list je dobro poznat i omiljen začin, a dugo je imao posebno mjesto u našim kuhinjama. Ali,…

Priprema ramazanskih lepina (VIDEO)
Somun je vrsta malog hljeba – lepine, koji prema bosanskoj tradiciji zauzima važno mjesto na ramazanskom meniju. Mada se uvijek mogu kupiti u pekarama, somuni najljepše mirišu za vrijeme Ramazana….

Starinska torta od oraha: Recept za savršen uspjeh i dašak nostalgije
Mnogi će se složiti s ovom tvrdnjom: nema do starinskih recepata za torte. Dragi su nam i moderni, razvesele nas nove ideje i sastojci, ali svaki pravi ljubitelj kolača reći…
No More Posts Available.
No more pages to load.