Kućne biljke su divan način da obogatimo naš prostor, unesu prirodu u dom i stvore prijatnu atmosferu. Njihova lepota, miris i koristi za vazduh čine ih omiljenim dodatkom svakog doma….
ZANIMLJIVOSTI

Gorke biljke kao prirodna zamjena za lijek, saznajte kod kojih tegoba najviše pomažu
Gorke biljke od davnina se koriste u narodnoj medicini kao lijek koji može da pomogne u stimulaciji probavnih sokova i spriječe nakupljanje želudačne kiseline. Kokteli od gorkih biljaka, danas poznati…

Koja je razlika između bruto i neto plate i šta znače ostali pojmovi sa platne liste
Šta je neto plata? – Neto plata je iznos koji radnik na kraju dobije uplatom na bankovni račun. To je “čisti” iznos koji ostaje nakon što se odbiju svi zakonski…

Zdravstvene prednosti kafe i kako izbjeći probavne smetnje zbog nekih kombinacija
Kafa je omiljeni napitak mnogih ljudi, a za mnoge je nezamisliv dan bez nje. Međutim, iako kafa ima mnoge prednosti, postoje određene kombinacije koje mogu izazvati probavne smetnje ili ometati…

Dr. Faruk Šaćirbegović profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Pittsburghu: Dobitnik prestižne nagrade
Još jedan uspješni naučnik iz Bosne i Hercegovine popeo se na sami vrh svjetske akademske zajednice, na svojoj Facebook stranici nedavno je objavio Dr. Edhem Čustović (20+) Čestitamo dr. Faruku…

Profesionalni pristup održavanju higijene
Savremeni način života i sve veća svijest o značaju higijene doveli su do razvoja naprednih metoda održavanja čistoće. Među njima se posebno ističe dubinsko čišćenje, koje predstavlja sveobuhvatan pristup uklanjanju nečistoća…

Priča dobila sretan epilog: Jelen koji je lutao ulicama Tuzle napokon vraćen u prirodno stanište
Priča o izgubljenom jelenu u Tuzli napokon je dobila sretan kraj. Naime, nakon što je prvi put uočen u koritu rijeke Jala, o čemu smo ranije pisali, a onda nakon…

Pepeo iz peći može biti veoma koristan, nemojte ga bacati
Kada ložite šporet na drva ili kamin, ostaje pepeo koji treba da se izbaci. Ne morate da ga bacate u đubre, jer možete da ga upotrijebite na više korisnih načina…

Proizvodnja svježeg-mladog sira
Sirovo kravlje mlijeko se nakon mužnje hladi na sobnu temperaturu na kojoj započinje proces zakiseljavanja. U slučajevima kad nije moguće započeti proizvodnju odmah nakon mužnje, mlijeko se može čuvati do…
No More Posts Available.
No more pages to load.