SASTOJCI:
500 g mrkve

250 ml ulja

200 g smeđeg šećera

175 g brašna

100 g šećera

100 g oraha

1 kašičica sode bikarbone

½ praška za pecivo

4 jaja

Krema:

400 g krem sira

200 ml vrhnja za šlag

200 g šećera u prahu

100 g putera

PRIPREMA:
1. Naribajte mrkvu pa dodajte sitno sjeckane orahe.

2. Umiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i šećer.

3. Dodajte ulje i jedno po jedno jaje.

4. Podijelite smjesu u dva kalupa za torte pa pecite 30 minuta u rerni zagrijanoj na 175 stepeni.

5. Puter sobne temperature umutite mikserom pa dodajte krem sir, vrhnje za šlag i šećer u prahu.

6. Mutite dok ne dobijete čvrstu smjesu pa namažite jednu polovinu torte.

7. Preklopite drugom polovinom i ostatkom kreme premažite cijelu tortu.

Prijatno! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *