Reklamni prostor
Example 728x250
Example floating
Example floating
RECEPTI

Trik s jajima s kojim vam palačinke više nikada neće ispasti žilave

×

Trik s jajima s kojim vam palačinke više nikada neće ispasti žilave

Share this article

Palačinke su jedan od najčešće spravljanih deserata, brzo su gotove i smjesu je vrlo jednostavno napraviti.

Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.

Reklamni sadržaj
Kraj reklamnog sadržaja

U receptu prema kojem većina nas radi smjesu za palačinke piše da se jaja stavljaju u smjesu cijela, ali razdvojite li bjelanjak i žumanjak, dobit ćete nikad mekanije i rahlije palačinke.

Kod recepta za najmekanije palačinke jaja se ne stavljaju cijela odjednom, već se bjelanjak odvoji od žumanjka.

Postupak:

1. Napravite smjesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmjenom tako da bjelanjke odvojite od žumanjaka. Žumanjke umutite u smjesu, a bjelanjke stavite na stranu.

2. Kada ste u smjesu stavili sve sastojke (osim bjelanjaka) i dobro ih promiješali, od bjelanjaka napravite mekše tučeni snijeg (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smjesi.

3. Snijeg zatim vrlo nježno umiješajte u smjesu, najbolje pjenjačom. Snijeg od bjelanjaka palačinkama će dati pjenastu strukturu, predivnu mekoću i rahlost. Čak i kada se ohlade i odstoje, tako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.

Odgovori