Rahatlokum je prepoznatljiv u cijelom svijetu, a najčešće se služi uz tursku kafu.

SASTOJCI:

1 kg šećera

1 1/4 l vode

15 dkg škrobnog brašna

1/2 limuna

bademovo ulje

šećer u prahu

 

aroma po želji

PRIPREMA:

1. Šećer pirjajte u loncu s četvrt litra vode.

2. Kuhajte dok ne dobijete vrlo gust sirup.

3. Kad počne dobijati boju, maknite s vatre.

4. Posebno pomiješajte škrobno brašno s litar vode pa to umiješajte u šećer. Pazite da se ne stvore grudvice.

5. Vratite na vatru i kuhajte dok smjesa ne počne otpadati s kuhače.

 

6. Dodajte limunov sok te malo arome u boji po želji.

7. Posudu namažite bademovim uljem i onda u nju ulijte smjesu.

8. Izravnajte površinu tako da dobijete sloj debljine 3 do 4 centimetra.

9. Drugog dana režite kocke i valjajte ih u šećer u prahu.

Prijatno! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *