Zlatne ruke Zvornika 2025: Više od 40 izlagača predstavilo svoje proizvode

Pod pokroviteljstvom Gradske uprave Zvornik, na gradskom šetalištu u Zvorniku otvorena je 18. po redu izložba narodnih rukotvorina „Zlatne ruke Zvornika 2025“.Ova već dobro poznata manifestacija, u organizaciji Turističke organizacije Zvornik, okupila je oko 40 izlagača iz Zvornika, Malog Zvornika, Bijeljine, Ugljevika, Bratunca, Banjaluke, Lukavca i Živinica, koji su se potrudili da Zvorničanima i posjetiocima predstave djela svojih ruku.
Svoje proizvode izložila je i Ana Gajić iz Ugljevika.
„Prvi put sam na ovoj izložbi i drago mi je što sam ovdje. Bavim se proizvodnjom prirodnih sapuna, buketa, torbi i cegera. Najveće interesovanje posjetilaca je za sapune“ – istakla je Gajićeva.
Posjetioci izložbe imaju priliku da danas do 20 časova uživaju u bogatstvu narodne radinosti i kreativnosti, koja se ogleda u ručnim radovima, torbicama, narodnim nošnjama, proizvodima od meda, ručno rađenim suvenirima, unikatnom nakitu, tradicionalnim poklonima, kao i domaćim sapunima, sokovima i rakiji.
„Za naš grad je važno da ima ovakve događaje, da ljudi dolaze da vide ponudu našeg grada, ali i gradova iz okruženja i drago nam je da se svake godine ljudi rado vraćaju u Zvornik. Grad je velika podrška ovoj manifestaciji, a tako će biti i ubuduće“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Zvornika Darko Stefanović.
Ove godine rekordan broj izlagača
Rekordan broj izlagača ove godine najbolja je potvrda kvaliteta manifestacije čiji je cilj očuvanje tradicije, poručuju organizatori.
„Ova manifestacija je pravi brend našeg grada. Ono što je vrlo karakteristično za našu manifestaciju jeste da njeguje dolazak izlagača iz drugih gradova, što je vrlo bitno za razmjenu ideja i iskustva, jer upravo na taj način se sklapaju kontakti i ova porodica zlatnih ruku se svake godine širi“ direktor Turističke organizacije Zvornika Ivana Đokić Milanović.
Manifestacija „Zlatne ruke Zvornika“ održava se od 2008. godine i predstavlja značajnu platformu za promociju tradicionalnih zanata, domaće radinosti i gastronomskih proizvoda. Ona je ujedno i prilika da se sačuva kulturna baština, ali i podrže lokalni i regionalni proizvođači.