Iako je jutros iz Gradske uprave Zvornik stiglo saopštenje u kojem je navedeno da u Zvorniku nema novozaraženih korona virusom, Institut za javno zdravstvo RS-a objavio je rezultate za još 211 testiranih osoba među kojima je i osam Zvorničana od kojih je troje pozitivno na korona virus. Tako da je nakon presjeka u 12 sati iz Instituta za zdravlje RS-a, broj u Zvorniku osoba sa infekcijom korona virusa povećan na 76 ukupno. Jutrošnje saopštenje iz Grdaske uprave prenosimo u nastavku:

Na području grada Zvornika 73 osobe pozitivne su na virus korona, ukupno je testirano 825 lica, a rezultati za njih osmoro se očekuju, saopšteno je iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik.

U COVID odjeljenju zvorničke Bolnice smješteno je pet pacijenata pozitivnih na virus korona, od kojih je četvoro iz Zvornika. Zbog izraženijih simptoma ova lica su u Bolnici, dok svi pozitivni sa lakšom kliničkom slikom bivaju upućeni u Republički karantin “Dom za učenike Bijeljina” u Bijeljini.

U kućnoj izolaciji je 335 osoba, a ova mjera završena je za 129 lica. Komunalna policija kontroliše poštovanje kućne izolacije u Zvorniku. Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornik apeluje na građane da se pridržavaju izrečenih preventivnih mjera.

Zbog zaštite sopstvenog i zdravlja drugih neophodno je održavati fizičku distancu od dva metra, u zatvorenom prostoru nositi masku i redovno održavati ličnu higijenu, saopšteno je iz Gradske uprave Zvornik.

Još uvijek nema zvaničnih podataka o broju lica koja su se oporavila od korona virusa na području Zvornika od početka mjeseca juna. Prema nezvaničnim informacijama jedno lice koje je bilo smješteno u karantin u Bijeljini je otpušteno kući, nakon što je u drugom testiranju rezultat na korona virus bio negativan. Drugi stanovnici karantina iz Zvornika su u drugom testiranju bili ponovo pozitivni i moraju ostati u karantinu do daljnjeg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *