Brzom intervencijom zvorničkih vatrogasaca izbjegnuta katastrofa u centru grada (FOTO)

Sinoć je u centru Zvornika došlo do požara koji je izbio u podzemnim rezervoarima mazuta i lož ulja za grijanje, prava je sreća da nije došlo do eksplozije što je moglo prouzrokovati nesagledive posljedice obzirom da se kompletan centar Zvornika grije na gas. Iz Policijske uprave Zvornik i Profesionalne vatrogasne jedinice je o ovom slučaju prethodne noći saopšteno:

Brzom intervencijom zvorničkih vatrogasaca izbjegnuta katastrofa u centru grada (FOTO)

Policijskoj stanici Zvornik, 2.1.2020. godine oko 18,10 časova, prijavljeno je da je u ulici Svetog Save u Zvorniku izbio požar koji je tom prilikom zahvatio putnički automobil marke „polo“.

Po prijavi su postupili policijski službenici PU Zvornik i pripadnici Službe profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik, koji su lokalizovali požar, prilikom čega nije bilo povrijeđenih lica, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Iz Službe profesionalne vatrogasne jedinice su saopštili:

Danas u 18:05 po dojavai da gori vozilo i da se čuju eksplozije u podzemnim tankovima za mazut koji nisu u upotrebi vec duže vrijeme, naša ekipa je po dolasku videla da gori zadnji dio vozila Polo. Pristupili gašenju pjenom i vodom, plamen i dim iz šahtova uogasen je pjenom.

BRZOM REAKCIJOM SPRIJEČENA JE MOGUĆA KATASTROFA‼
U akciji učestvovalo 5 vatrogasaca i 2 vozila, saopšteno je iz PVJ Zvornik.

Brzom intervencijom zvorničkih vatrogasaca izbjegnuta katastrofa u centru grada (FOTO)

Nezvanično, prvo se upalio šaht ispod vozila nakon čega je vatra zahvatila vozilo. Šta je dovelo do zapaljenja, petarde ili nešto drugo utvrdiće se nakon istrage koja je obavljena jutros.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. U toku je rad na dokumentovanju navedenog događaja.

FOTOGRAFIJE: Facebook

(Zvornicki.ba)

 

Podijelite nas :