Loznica: Nakon požara naređena obdukcija tijela nastradale starice, sumnja se na ubistvo

Slavka Jevtić (64), koja je u petak nađena mrtva u svom zapaljenom stanu u Ulici Georgija Jakšića u centru Loznice, najverovatnije je ubijena, pokazala je dosadašnja istraga.

Loznica: Nakon požara naređena obdukcija tijela nastradale starice, sumnja se na ubistvo
FOTO: Loznicke novosti

Iako obdukcija tela nesrećne žene nije završena, prema izjavama njenih prvih komšija i nekih tragova nađenih u zapaljenom stanu, sumnja se da je ona u petak rano ujutru otvorila nekome vrata.

– Slavkine prve komšije ispričale su da su pre požara čule da neko lupa na Slavkina vrata. Zatim su čuli njene povike u pomoć, a jedan komšija je rekao da je jasno čuo kako Slavka viče: “Pusti me, zvaću policiju”. Komšije su ubrzo posle ove vike istrčale iz svojih stanova. Ispričali su da je Slavkin stan bio otključan i da su, čim su otvorili vrata, videli njene noge u predsoblju. Istovremeno, dim je kuljao iz stana, ali prostorija u kojoj je ona nađena nije gorela – ispričao je izvor “Kurira”.

Komšije su odmah pozvale vatrogasce i Hitnu pomoć, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt. – Više javno tužilaštvo iz Šapca obavilo je uviđaj u saradnji s policijom. Naređena je obdukcija tela Slavke Jevtić. Rezultati obdukcije još nisu stigli u tužilaštvo – rekao je juče Milan Milutinović, portparol šabačkog Višeg tužilaštva.

Kako saznaje “Kurir” od Slavkinih komšija, ona je u tom stanu u centru Loznice živela sama.

– Penziju je stekla radeći u “Drini”. Bila je fina i povučena žena i svi smo je poštovali. Stan u kome je živela pripadao je jednom dedi o kome se ona brinula dok on nije preminuo, a kada je umro, nasledila je tu nekretninu – kaže komšija.

Podsetimo, vatrogasci su u petak oko 6.15 dobili dojavu da gori stan na drugom spratu zgrade u Ulici Georgija Jakšića. Požar je krenuo iz jedne sobe, dok su ostale prostorije bile zadimljene, a nastradala žena nije bila u prostoriji zahvaćenoj plamenom. – Da li je neko počinio ubistvo, pa pokušao da sakrije tragove zločina paljenjem stana, ili se odigralo nešto drugo, biće jasnije kada stignu rezultati obdukcije – kaže izvor Kurira.

(Blicrs)

Podijelite nas :