Nakon saslušanja uhapšenih policajaca u Kalesiji, određen im pritvor

Postupajući tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK) Općinskom sudu u Tuzli predložio određivanje jednomjesečnog pritvora za policijske službenike Ministarstva unutrašnjih poslova TK koji su uhapšeni u akciji u Kalesiji.

Nakon saslušanja uhapšenih policajaca u Kalesiji, određen im pritvor

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Tužilaštva TK, jednomjesečni pritvor je predložen načelniku Operativnog centra u MUP-u TK Vahidinu Omerbegoviću te službenicima u Policijskoj stanici Kalesija Neziru Omerbegoviću i Mirsadu Hadžiću.

Vahidin Omerbegović je prije dolaska na dužnost načelnika Operativnog centra u MUP-u TK obavljao funkcije zamjenika ovog Centra i komandira Policijske stanice Kalesija.

Njemu se na teret stavlja niz krivičnih djela, a koja je počinio u periodu od 2014. do 2019. godine.

Prema navodima Tužilaštva TK, on je tokom obavljanja svih funkcija počinio zloupotrebu položaja i ovlasti, odavanje službene tajne, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, primanje dara ili drugog oblika koristi i zlostavljanje u obavljanju službe.

Nezir Omerbegović i Mirsad Hadžić su osumnjičeni da su počinili krivična djela primanja dara ili drugog oblika koristi i krivotvorenja službene isprave.

Svi oni su uhapšeni u akciji policijskih službenika MUP-a TK i Federalne uprave policije u Kalesiji. Osim u ovom mjestu, istražioci su pretrese izvršili i na području Tuzle, a kako nam je nezvanično potvrđeno, izuzeti su određeni materijalni dokazi.

Vahidin Omerbegović, Nezir Omerbegović i Mirsad Hadžić danas su predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli. Nakon saslušanja postupajući tužilac Općinskom sudu u Tuzli uputio je prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora.

(Klix)

Podijelite nas :