Nakon što je raspisana potjernica, Tužilaštvu TK predao se Beriz Kabilović

Beriz Kabilović jučer se u pratnji svog advokata Bakira Hećimovića predao u Tužilaštvo Tuzlanskog kantona koje je za Kabilovićem raspisalo međunarodnu potjernicu zbog napada na inspektora MUP-a TK Adnana Okanovića.

Nakon što je raspisana potjernica, Tužilaštvu TK predao se Beriz Kabilović

Prema pisanju Dnevng avaza Kabilović jučer oko 15 sati predao u pratnji svog advokata Bakira Hećimovića. Za Kabilovićem su tragale policijske agencije u BiH nakon što je 8. decembra u tuzlanskom ugostiteljskom objektu “Viva” fizički nasrnuo na inspektora Ministarstva unutaršnjih poslova Tuzlanskog kantona Adnana Okanovića.

Podsjetimo. Kabilović je tu noć bio u društvu Selvera Salimovića zvanog Švrćo koji je na osnovu sporazuma o priznanju krivnje, pravosnažno osuđen na godinu zatvora jer je ovlaštenu službenu osobu udario šakomu u lice.

Okanović je radio na slučaju vezanom za Kabilovića, a nakon napada Kabilović se dao u bijeg i navodno je boravio izvan granica Bosne i Hercegovine. Kabilovićev advokat za Dnevi avaz je potvrdio da se njegov klijent sumnjiči za nasilničko ponašanje.

Inače, Kabilović je od ranije poznat policijskim organima u Tuzlanskom kantonu zbog činjenja raznih krivičnih djela, a jučer se predao Tužilaštvu TK, nakon objelodanjivanja informacije da je za njim raspisana međunarodna potjernica.

(Tuzlanski.ba)

Podijelite nas :