Pokušao da pređe u Srbiju, pa ga graničari uhapsili zbog neplaćene kazne Sudu u Zvorniku

Prethodne sedmice bilo je radno na graničnim prijelazima Bosne iHercegovine. U Zvorniku je uhapšen 23-godišnjak koji je pokušao preći u drugu državu, a da ranije nije platio novčanu kaznu Sudu u Zvorniku.Bilo je hapšenja i na drugim  graničnim prijelazima.

Pokušao da pređe u Srbiju, pa ga graničari uhapsili zbog neplaćene kazne Sudu u Zvorniku
FOTO: Ilustracija

Prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Karakaj 6.2.2019. lišen je slobode S.J. (1996.). Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog neplaćanja novčane kazne. Službenici JGP Zvornik bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Zvornik.

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 7.2.2019. godine lišili su slobode M.K. (1955.), državljanina Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Mostaru zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Beča. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Dan ranije, 6.2.2019. službenici JGP Doljani lišili su slobode D.G. (1993.) jer ga potražuje Općinski sud u Mostaru zbog krivičnog djela „teška tjelesna ozljeda“. Državljanin BiH i Republike Hrvatske kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orahovlje i predat službenicima Sudske policije Široki Brijeg.

Navedeno je iz Granične policije BiH.

Podijelite nas :