Prijava zbog krivičnog djela “Zloupotreba službenog položaja” u Zvorniku, nanijeta šteta više od 600 hiljada maraka

Podnesen izvještaj zbog krivičnog djela „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ naslov je pristiglo saopštenja iz Policijske uprave Zvornik. Nezvanično saznajemo da je predmet ovog krivičnog djela JU Osnovna muzička škola u Zvorniku, ali dok se ne potvrdi ova informacija je nezvanična. U nastavku prenosimo pristiglo saopštenje.

Prijava zbog krivičnog djela "Zloupotreba službenog položaja" u Zvorniku, nanijeta šteta više od 600 hiljada maraka
FOTO; Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, protiv lica Lj.P. iz Zvornika.

Naime, Lj.P. se sumnjiči da je u svojstvu direktora javne ustanove u Zvorniku, u periodu od 21.02.2012. godine do 16.12.2017. godine, iskoristio svoj službeni položaj i ovlaštenje i suprotno odredbama Zakona o radu i Odluke o ratifikaciji Sporazuma između BiH i SRJ o socijalnom osiguranju, primio određena lica u stalni radni odnos iako je znao da oni već imaju zasnovan stalni radni odnos u Republici Srbiji, čime im je omogućio da istovremeno budu u stalnom radnom odnosu kod dva poslodavca.

Takođe, osumnjičeni se tereti da je u istom periodu, izdavao naloge računovodstvenoj službi ustanove da njemu i radnicima izvrše obračun i isplatu neto plata sa doprinosima kao i druga lična primanja iz radnog odnosa u ukupnom iznosu od 683.494,76 KM, za koji iznos je oštećen Budžet RS.

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :