U akciji policije za vaskršnje praznike kaženjeno 21 lice zbog alkohola u organizmu i 53 osobe zbog brzine

Na području Policijske uprave Zvornik, 27. aprila 2019. godine, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila i kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga u organizmu.

U akciji policiji za vaskršnje praznike kaženjeno 21 lice zbog alkohola u organizmu i 53 osobe zbog brzine
FOTO: Ilustracija

U ovoj akciji, na području Policijske uprave Zvornik kontrolisana su 263 učesnika u saobraćaju, prilikom čega je evidentirano 111 počinjenih prekršaja. Od navedenog broja, zbog prekoračenja brzine kretanja sankcionisana su 53 vozača. Izvršeno je 146 alkotestiranja, prilikom čega je 21 lice sankcionisano zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. Kod tri (3) vozača utvrđeno je prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg, dok je jedan učesnik odbio da se podvrgne alkotestiranju, zbog čega su lišeni slobode i zadržani do istrežnjenja ili oporavka. Pored toga, evidentirano je i 37 ostalih prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe ali i druge učesnike u saobraćaju,saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Podijelite nas :