Zlatnik predsjednice Željke Cvijanović za prvu bebu u Novoj godini stigao u Zvornik bebi ponosne majke Tanje Prodanović

Majci Tanji Prodanović, koja je u porodilištu JZU „Bolnica Zvornik“ na svijet donijela zdravo muško dijete prvog minuta nove 2020. godine, danas je, u ime predsjednika RS Željke Cvijanović, uručila zlatnik i poklon paket Nataša Sjerić, izaslanik Željke Cvijanović.

Zlatnik predsjednice Željke Cvijanović za prvu bebu u Novoj godini stigao u Zvornik bebi majke Tanji Prodanović

Sjerićeva je, nakon uručivanja poklona, rekla novinarima da je ovo najljepši početak Nove godine i lijep povod da, u ime predsjednice  uruči zlatnik za prvorođenu bebu u zvorničkoj bolnici.

Ona je dodala da je istim povodom uručila predsjednički zlatnik i u bolnici u Bijeljini, jer su ove dvije bebe rođene u isto vrijeme.

Dežurni doktor u porodilištu Slobodan Marković rekao je da je rođena zdrava beba i poželio da joj bude zlatan put u životu. Marković je rekao da je prošle, 2019. godine, u zvorničkom porodilištu rođeno 475 beba, što je nešto više u odnosu na prethodnu godinu.

On je dodao da se jedan broj majki, iz svojih ličnih razloga, porodi u lozničkom i milićkom zdravstvenom centru, što naravno statistički utiče na broj novorođenih beba u zvorničkom porodilištu.

Nakon prvorođene bebe, u zvorničkom porodilištu rođene su danas još dvije djevojčice i jedan dječak.

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :