Na gradskoj plaži pored rijeke Drine sinoć je zvanično otvoreno „Zvorničko ljeto“, kulturno-zabavna manifestacija koja se održava po 21. put.

Pred oko 15 hiljada okupljenih na gradskoj plaži Zvornika, koncert je održala Lepa Brena.

Spektakularan koncert "Lepe Brene" pred oko 15 hiljada ljudi za početak manifestacije "Zvorničko ljeto" (FOTO)

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović koji je pozvao sugrađane da iskoriste ovu sedmicu u kojoj će biti prikazano više kulturnih i zabavnih događaja i da svako veče uživaju u koncertima poznatih estradnih umjetnika na obali Drine.

– Uživajmo u „Zvornikom ljetu“, uživajmo uz našu Drinu, širimo ljubav, poštovanje i toleranciju – rekao je Stevanović.

Podsjećajući da se „Zvorničko ljeto“ završava 8. avgusta – na praznik Svete Petke Trnove, zaštitnice grada, Stevanović je pozvao sugrađane da se taj dan pridruže litiji i činu rezanja slavskog kolača, da se okupe, druže i da budu zajedno u ovom neizvjesnom i vremenu punom izazova.

„Zvorniko ljeto“ počelo je juče Slikarskom radionicom „Paleta“ i „Ljetnim bazarom“ na glavnoj gradskoj ulici.

Prema programu manifestacije, danas će se u 10 časova na mostu Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koji preko Drine spaja Zvornik i Mali Zvornik, sastati predstavanici ove dvije lokalne zajednice, od 19 časova na platou ispred muzičke škole biće izvedena predstava „Miki i Mini“, koju će izvesti članovi Pozorišta „Maslačak“, a od 20 časova na platou ispred Narodne biblioteke biće priređeno gualsrsko veče.

Pokrovitelji ove manifestacije su mnogboorojni, a među njima ove godine prvi put i Limar “Adel”, prijatelj portala Zvornički ba, kao što su i Kabinet predsjednika Republike Srpske, Vlada Republike Srpske, Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske i grad Zvornik, koji je i organizator ove manifestacije. „Zvorničko ljeto“ podržali su i mnogobrojni sponzori.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *