Kolač koji svojom kremastom teksturom i kombinacijom kafe i sočnog krema – ostavlja bez daha.
Potrebni sastojci:
Kore:
8 jaja
8 kašika šećera
4 kašika ulja
9 kašika brašna
pola praška za pecivo ( 5 gr )
Sirup:
250 ml vode
7 kašika šećera
5 kašičica nes kafe
2 kesice kapućina
Fil:
500 ml slatke pavlake
250 gr krem sira (neutralnog)
7 kašika šećera u prahu
Dekoracija:
100 gr mlevenih napolitanki
Priprema:
Ulupati bJelanca da zapJene pa dodati polako šećer i nastaviti mućenje dok se ne dobije jaka i čvrsta pjena. Zatim dodati žumanca i opet mutiti.
Na kraju dodati prosijano brašno sa praškom za pecivo i sve sjediniti varjačim. Istresti masu u obložen pleh dimenzija 35 x 25 cm i staviti da se peče u prethodno zagrijanu rernu na 180 stepeni izmedju 20 i 25 minuta zavisno od rerne.
Ispečen i ohladjen biskvit siječemo vodoravno da se dobiju 2 tanke korice.
Za sirup pomiješamo vodu i šećer pa stavimo na vatru da provri. Kratko vri pa sklonimo, dodamo nes kafu i kapućino, promiješamo i ostavimo da se ohladi.
Ulupati slatku pavlaku, a posebno izmiješati sir i šećer u prahu. Sjediniti slatku pavlaku i sir i izmiješati. Ne miješati previše.
Mlakim sirupom namočimo koru i sačekamo da upije pa nanesemo dio fila, kora, sirup, fil, a odgore pospemo samljavenim napolitankama.
Ostavimo kolač da odstoji, pa poslužimo.