Podrinje, regija obilježena prirodnim ljepotama i plodnom zemljom, prepoznatljiva je po mnogim vrijednostima. Međutim, jedno od najukusnijih blaga ovog područja su suhe šljive, početak sušenja šljive u podrinjskim naseljima ove…
Ljepota i zdravlje

Pomor ribe u rijeci Bosni kod Vranduka, obaviješten i tužilac
Pripadnici Odsjeka kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona izvršili su tokom dana uviđaj na mjestima pomora ribe u rijeci Bosni kod Vranduka u Zenici, a više informacija o incidentu…

FZO RS počinje da finansira senzore za djecu koja boluju od dijabetesa tip 1
Senzore za kontinuirano mjerenje šećera za djecu do 18 godina koja boluju od dijabetesa tip 1 ubuduće će finansirati Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, saopšteno je iz FZO. Iz FZO…

Oglasila se mlada majka Zvorničanka Mileva nakon transplantacije jetre i bubrega
Nakon što je mlada mama iz Pule, Mileva Simetić Salija (26) transplantacijom u KBC Zagreb dobila novu jetru i bubreg, oglasila se rekavši da je dobro te je zahvalila svima…

Da li morska voda pozitivno utiče na zdravlje: Na ovo posebno treba obratiti pažnju
Morska voda ima brojna svojstva, ali da li je i koliko dobra za naše zdravlje? Od davnina ljudi znaju da more pozitivno utiče na zdravlje. Naučnici su naveli četiri razloga…

Mladi se liječe i od zavisnosti od telefona
Problem zavisnosti od mobilnih telefona, interneta i tehnologije sve je prisutniji kod mladih ljudi, ali za njima ne zaostaju ni odrasli, kazala je za “Nezavisne novine” doktorica Nera Zivlak Radulović,…

Šest razloga uvijanja listova paradajza
Listovi paradajza često pokazuju tendenciju da se uvijaju iz nekoliko razloga, uključujući i reakciju na različite stresne faktore. Evo nekoliko čestih uzroka uvijanja listova paradajza: Temperatura: Ekstremne temperature, bilo previsoke ili…

Iskusni ribolovac Nermin Ibrić ulovio kapitalan primjerak ribe smuđ (FOTO)
Dugogodišnji član SRU “Bistro” Zvornik i strastveni ribolovac Nermin Ibrić prethodnog dana je ulovio kapitalan primjerak trofejne ribe smuđ u Zvorničkom jezeru. Prema informacijama koje smo dobili iz SRU “Bistro”…

Bestilj ili pekmez od šljiva, poslastica specifična za Podrinje, slatko koje može i bez šećera (FOTO)
Bestilj od šljiva je ukusan i tradicionalan proizvod specifičan za regiju Srednje Podrinje. Bestilj se uglavnom pravi tokom šljivarske sezone kao način da se sačuvaju ukusi letnjih šljiva za zimsko…
No More Posts Available.
No more pages to load.