Na području Zvornika i Podrinja završena je ovogodišnja žetva pšenice. Prinos je znatno smanjen, niži od višegodišnjeg prosjeka i to uglavnom za pedeset procenata, a ni kvalitet zrna nije ništa…
Poljoprivreda
Divlje svinje ponovo napadaju: Uništena parcela kukuruza na 100 metara od osnovne škole u Križevićima kod Zvornika (FOTO)
Nastavlja se haranje divljih svinja po poljoprivrednim parcelama na području Zvornika i Podrinja. Ovaj put pišemo i donosimo fotografije parcele kukuruza iz zvorničkog naselja Križevići, a koja se nalazi na…
Divlje svinje uništile kompletan kukuruz na parceli pored MGP “Bratunac” (VIDEO)
Divlje svinje nastavljaju nanositi štetu poljoprivrednicima u Podrinju, poslije ogromnih šteta na području naselja Glumina kod Zvornika, ali i drugih mjesta u Podrinju, sinoć je uništena kompletna parcela kukuruza u…
Bijeljina: Eutanazirano 15.000 svinja
U Bijeljini je do danas eutanazirano i neškodljivo uklonjeno 15.000 svinja zbog pojave afričke kuge, saopšteno je iz Gradske uprave. U saopštenju se navodi da je time načinjena direktna šteta…
Otkriven mogući uzrok zaraze svinja afričkom kugom u Bijeljini i BiH
U Republici Srpskoj do sada su potvrđena četiri slučaja afričke kuge kod divljih svinja, jedan u Šamcu i tri slučaja u lovištima u Gradišci, rekao je večeras Vladimir Bulatović iz…
Uzgoj papričica FEFERONA: Mali početni kapital, a tražene na tržištu
Uzgoj feferona nije mnogo zastupljen, iako je potreban mali početni kapital i dosta su tražene na tržištu. Proizvodnja papričica feferona počinje od rasada u prvoj dekadi aprila. Feferoni dolaze kao…
Rod u Semberiji prepolovljen: Čije lubenice jedemo?
Da se ljeti rashladimo i osvježimo, najbolja je lubenica. Ali, ove godine teže će se naći dobra i domaća, jer je prinos prepolovljen. A za dodatnu štetu krivac je i…
Maline u hladnjačama po nepoznatoj cijeni “Ono što se nudi za nas bi značio totalni minus”
Berba maline u cijelom Podrinju privodi se kraju, a otkupna cijena ovog bobičastog voća je i dalje nepoznata. Zbog toga se proizvođači, čiji se plodovi već nalaze u hladnjačama, hvataju…
Sedam trikova kako dobiti više paradajza na svakoj stabljici
Domaći paradajz poznat je po posebnom ukusu, naročito kad ga uberemo tik prije jela. Ipak, treba ga znati njegovati kako bi uspijevao i dao najbolje od okusa i mirisa Ljeto…
No More Posts Available.
No more pages to load.
