Jabukovo sirće, koje ima mnogostruku primjenu, lako možete sami da napravite kod kuće. Poznato je da jabukovo sirće sadrži velike količine vitamina, minerala, aminokiselina, organskih kiselina – sirćetne i limunske…
RECEPTI

Kako ispravno sušiti meso i na kojoj temperaturi?
Svako domaćinstvo vjerovatno prati tradiciju i recepte svojih roditelja, baka i djedova, ali ako ste početnik u tome, u nastavku vam donosimo neke osnovne smjernice kako da pravilno pajcujete i…

Prvi mraz donio pravljenje “ćetenije” u Kozluku (FOTO)
Pravljenje ćetenije tradicija je koja živi i u čaršiji Kozluk. Prvi mrazevi su signal ženama iz ovog mjesta da pripreme svoju prvu ćeteniju, pa je tako bilo i ovog novembra….

Kako da zaustavite kondenzaciju na prozorima zimi?
Kondenzacija na prozorima je čest problem tokom zime, posebno u regionima sa niskim temperaturama i visokom vlažnošću, koje morate da se riješite na vrijeme. To je zimi prirodan proces koji…

Ovo je najotrovnija biljka na svijetu, a njeno ulje se stalno koristi
Prema Ginisovoj knjizi rekorda 2007. ricinus je proglašen najotrovnijom biljkom na svijetu. Naime, sjeme ricinusa sadrži otrov ricin koji je po mnogima opasniji od otrova kobre. Ricinus (Ricinus communis L.)…

Trik koji mijenja sve u spremanju sarme
Čini se kao da smo jedva dočekali hladnije dane da u kuhinju unesemo prvi kilogram kiselog kupusa, izvadimo najveći lonac koji posjedujemo i bacimo se na motanje omiljenih nam sarmi….

Kako da vam kiseli kupus bude žut kao dukat
Tokom zimskih dana kiseli kupus jedna je od omiljenih namirnica. Od njega se mogu praviti jela poput sarme, podvarka, kuvanog kupusa ali i salate koje su veoma bogate vitaminima i…

Bosanska sudžuka: Tradicija ili industrija? (VIDEO)
Bosanska sudžuka je jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih suhomesnatih proizvoda u našoj zemlji. Ova trajna dimljena kobasica od goveđeg mesa ima dugu i bogatu istoriju, koja seže još u vrijeme…

Kako kiseliti kupus ribanac
Kiseli kupus je nezaobilazna zimnica cijenjena zbog svoje ljekovitosti i specifičnog okusa. Smatra se da je prvi put fermentisan prije više od 2.000 godina kada je preliven slanom vodom, a…
No More Posts Available.
No more pages to load.