FIPA će promovisati potencijale ulaganja u Srebrenicu

Predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) posjetili su Srebrenici kako bi se upoznali sa mogućnostima za ulaganje na ovom području, s fokusom na investicione projekte, poslovne zone i objekte, te građevisnko i poljoprivredno zemljište za koje ova opština traži strane investitore.

FIPA će promovisati potencijale ulaganja u Srebrenicu*

Sastanak su održali direktor FIPA Gordan Milinić i načelnik Srebrenice Mladen Grujičić.

Grujičić je istakao da Opština Srebrenica izdvaja 70.000KM podsticaja za mala i srednja poduzeća i 30.000 KM za zanatske i preduzetničke radnje.

Područje Srebrenice raspolaže sa značajnim mogućnostima za snažniji razvoj turizma u regiji istočne Bosne, posebno ističući ljekovite izvore Banje Guber za koju se traži strani investitor, lovište Sušica, rijeka Drina, jezero Perućac i drugi lokaliteti koji bi se trebali unaprijediti za značajniji razvoj turizma. Tu su i potencijali za razvoj poljoprivrede s fokusom na proizvodnju organske hrane za što su im također potrebni investitori, te potencijali drvne industrije.

Istaknuto je da uz ljekovite vode Guber i rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih turističkih objekata, Srebrenica bi ponovo mogla postati jedno od atraktivnijih turističkih odredišta u ovom dijelu BiH.

FIPA će se dodatno angažovati na pronalasku stranog investitora za Banju Guber, kao i za promociju ostalih projekata Srebrenica putem svoje baze projekata, kao i u direktnim susretima s investitorima zainteresiranim za ulaganje u navedene sektore, objavljeno je na PrivednaŠtampa.ba.

(ESrebrenica)

Podijelite nas :