Otvoren put Đine-Sjenokos-Čelišmani (FOTO+VIDEO)

Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice dr. Edin Ramić danas je boravio u radnoj posjeti zvorničkim mjestima Đine, Sjenokos, Čelišmani gdje je sa gradonačelnikom grada Zvornika g-dinom Zoranom Stevanovićem zvanično otvorio novoasfaltiranu dionicu puta u ovim mjestima.

Otvoren put Đine-Sjenokos-Čelišmani (FOTO+VIDEO)

Pored ministra i gradonačelnika istom su prisustovali i lokalni zvaničnici vlasti kao i potpredsjednik Vijeća naroda RS Dževad Mahmutović.

Inicijator ovog projekta je Udruženje građana povratnika Zvornika na čelu sa predsjednikom Omerom Selimovićem, a izgradnju sufinansirali Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice, Grad Zvornik i mještani-povratnici.

Otvoren put Đine-Sjenokos-Čelišmani (FOTO+VIDEO)

Ministarstvo je učestvovalo sa nekih 90 hiljada KM, građani su prikupili 32 hiljade KM, dok je grad Zvornik učestvovao 20% ukupnog projekta. Ukupna dužina asfaltiranog puta je oko 1200 metara.

Mediji RTV GLas Drine i Podrinjemedia su zabilježili sljedeće:

U okviru posjete povratničkim mjestima, ministar Ramić obišao je i Dom omladine u naselju Đulići. Naime, prije nekoliko godina ovaj Dom je usljed požara uveliko bio devastiran i neuslovan za upotrebu.

Otvoren put Đine-Sjenokos-Čelišmani (FOTO+VIDEO)

Zahvaljuću pomoći Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Dom omladine je u renoviran, a lokalni omladinci su u istom otvorili lokalnu teratanu, u koju su svi dobro došli.

 

rtvglasdrine/podrinjemedia.ba

Podijelite nas :