Fina podloga od keksa i mljevenih lješnika i dva krema, sa bijelom i crnom čokoladom i redom keksa da upotpuni kombinaciju.
Sastojci:
Donji sloj:
250 g mljevenog keksa
100 g mljevenih pečenih lješnika
100 g otopljenog margarina
100 g šećera u prahu
200 ml soka od pomorandže, sojinog ili bademovog mlijeka, koka – kole ili čaja
Krem I i II:
1l sojinog mlijeka
160 g pudinga sa ukusom vanile
6 kašika šećera
200 ml vode
150 g margarina
100 g šećera u prahu
55 g ili jedna kesica šlaga
50-60 ml mineralne ili obične hladne vode
200 g bijele čokolade
100 g crne čokolade
150 g keksa u komadu
Dekoracija po izboru
Priprema:
Prvo skuvati puding. Sojino mlijeko sipati u šerpu i staviti na vatru da provri.
Posebno umutiti puding, šećer i vodu.
Zakuvati puding u mlijeko i miješati dok se ne zgusne, prenosi Borba.