U okviru obilježavanja Dana grada  Zvornik danas se  u glavnoj gradskoj ulici održala Treća trka   kroz  grad pod  nazivom  “Za Zvornik! Za grad mladih!  u kojoj je učestvovalo oko 1.200 mladih Zvorničana.

Više od hiljadu mladih Zvorničana uzelo učešće u trci "ZA ZVORNIK! ZA GRAD MLADIH" (FOTO+VIDEO)
FOTO FINIŠ

Trke su se odrzavale  po kategorijama u muskoj i zenskoj konkurenciji u kojima  su pored osnovaca I srednjoškolaca  učestvovala  i djeca predškolskog  udo uzrasta . U 22 trke  koliko je  održano  učesnici takmičenja pokazali su svoju brzine  u dužininama od  od 50 do 800 metara. Ove  godine  u trci kroz grad učestvovali su I gosti iz Atletskog kluba  iz Vlasenice.




Slavica  Mandić trener Atletskog kluba  Zvornik  koji je  organizator ovog takmičenja  je  rekla  da  je ova Trka odlična  prilika  za  afirmaciju atletike  , sporta  i samog Grada Zvornika.

“ Ovo Trka  je  od izuzetnog značaja  kako za  AK “Zvornik “ , što je i  jedini je vid prezentacije  našeg sporta ,  tako i za afirmaciju  Grada  Zvornika , a ujedno i jedinstvena  prilika da na  jednom takmičenju  učestvuju svi sportisti.

Više od hiljadu mladih Zvorničana uzelo učešće u trci "ZA ZVORNIK! ZA GRAD MLADIH" (FOTO+VIDEO)

Slavica  je  istakla da  je  u najavi i organizacija  polumaratona  koji bi mogao da  se održi na  jesen .

“Koji će biti  vid organizacije polumaratona, da  li će  biti u dogovoru sa  M.Zvornikom  ili ne ,još nije  utvrđeno, ali to  će biti   jedan vid promocije grada  i prilika da ga  posjete ljudi sa svih strana . Imaće  veliki turistički značaj jer gotovo svaki značajniji grad ima  svoj polumaraton “ istakla je  Slavica Mandić

trka -grad-1 trka-grad5




U već trećoj trci kroz grada po nazivom “Za Zvornik! Za grad mladih!  djeca i mladi su pokazali veliko interesovanje za ulične trke uz ocjenu da im je današnja manifestacija prilika da se druže, zabave i pokažu sportski i takmičarski duh.  U svakoj kategoriji za prva tri mjesta obezbijedjene su medalje, diplome i pokloni iznenadjenja

Više od hiljadu mladih Zvorničana uzelo učešće u trci "ZA ZVORNIK! ZA GRAD MLADIH" (FOTO+VIDEO)

Organizator Treće  trke je  bio Atletski klub “Zvornik”,dok je   pokrovitelj Gradska uprava Zvornik.

Jedan od pobjednika današnjih utrka je Luka Smiljanić koji je nakon prolaska kroz cilj samo kratko izjavio:

Sretan sam zbog pobjede, redovno treniram u Klubu i drago mi je da sam ispunio očekivanja mojih trenera. Nastavit ću i dalje da treniram.

Jedan od zadovoljnijih roditelja u publici bio je Željko Smiljanić, kratko je prokomentarisao današnji dan i trke:

Ponosan sam na porodični uspjeh danas. Moja sin Luka je prvi, moja dva sestrića Kristijan i Lazar su isto prvi prošli kroz cilj, moja sestrična Maja bila je drug, sin uroš četvrti, zaista bolje nego što sam se nadao. Što se manifestacije tiče broj ucesnika najbolji je pokazatelj opravdanosti ove manifestacije i nadam se nastavku zapocete tradicije  i ovakve promocije atletike u Zvorniku.

ponosan na porodicni uspjeh i da je broj ucesnika najbolji pokazatelj opravdanosti ove manifestacije i nadas se da ce se nastaviti tradicijatrcanjai i promocije atletike u Zvorniku na ovaj nacin
Stevanovići Lazar, Kristijan i Maja

U nastavku pogledajte i prilog sa RTRS koji govori o danšoj trci mladih ljudi, ali i o crtanju mališana po ulicama svog grada, kao i video o koji je ispratio prvu trku jutros.

(RadioOsvit/Zvornicki)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *