Sud u Zvorniku potvrdio optužnicu protiv policajaca iz Osmaka

Nakon što je slučaj prošle godine dospio u žiću javnosti zbog nanošenja povreda maloljetnom licu u prostorijama Policijske stanice Osmaci, ove sedmice dobio je i epilog u vidu potvrđivanja optužnice protiv policajca koji je maloljetnik iz mjesta Mahala naveo kao lica koja su mu nanijela i nanosila povrede prilikom ispitivanja. U nastavku prenosimo saopštenje koje je objavilo Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini:

Dana 08.02.2024. godine Osnovni sud u Zvorniku je potvrdio optužnicu Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini protiv D.M., R.Đ., D. M. i N. P. zbog k. d. – Povreda ljudskog dostojanstva zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja- iz člana 329. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Postupajući tužilac u ovom predmetu je okončao istragu i podigao optužnicu prije zakonom utvrđenog roka od 6 (šest) mjeseci.

Napomena:

“Preduzimanjem radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *