Donosimo vam recept za kiseli kupus po starom ruskom receptu pri čemu jedan sastojak koji “baćuške” stavljaju u ovu zimnicu čine posebnom mnogima omiljenu salatu.
Sastojci:
- Kupus – jedan kilogram
- Šargarepa – jedna
- Rotkvica – jedna
- So – jedna do jedna i po kašika
- Šećer – jedna kašika
- Senf – po ukusu
- Sjemenke kumina – po ukusu
Priprema
Pripremite sve sastojke. Kupus sitno nasjeckajte. Šargarepu narenadajte na krupno. Pomiješajte šargarepu i kupus. Dodajte so, šećer, usitnjene sjemenke kumina i senf.
Reklamni sadržaj
Kraj reklamnog sadržaja
Rasporedite rukama. Ogulite rotkvicu i izrendajte na krupno i dodajte ostatku povrća. Prebacite u čistu, sterilizovanu teglu. Dobro promiješajte. Izgnječite tako da kupus bude potpuno prekriven sokom. Ostaviti 5-7 dana na sobnoj temperaturi. Povremeno promiješajte drvenom kutlačom.
Rotkvica je sastojak koji će ovoj zimnici dati poseban okus. Uživajte.
(Espresso)