Prijedlog za salatu od kiselog kupusa na drugačiji način

Za kiseli kupus važi da je prava riznica zdravlja, stoga je u ovo doba godine obavezan na svakoj zimskoj trpezi.

Sastojci:

srednja glavica kiselog kupusa

10 zrna crnog bibera

par listova lovora

2 glavice bijelog luka

oko 150 ml ulja

Priprema:

Glavicu kiselog kupusa isijecite na rezanca i isperite ukoliko je kupus previše slan. Stavite u dublju šerpu, nalijte vodom da ogrezne, stavite biber i lovorov list, pa ostavite da se kuva desetak minuta na umjerenoj vatri.

Kada kupus omekša, procijedite ga i ostavite sa strane da se ohladi.

Bijeli luk sitno isjeckajte, dodajte u kupus i ulje, pa sve dobro izmiješajte.

Gotovu salatu držite u frižideru do posluživanja.

Prijatno!

(ona.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *