Orhideje su veoma popularne zbog svoje ljepote, ali i veoma zahtjevne kada je riječ o njihovom održavanju. Zbog toga mnogi kupuju skupe proizvode kako bi njihove cvjetne ljubimice bile raskošne…
RECEPTI
Ubacite ovo u ormare, sva odjeća i veš mirisat će godinama
Modna influencerica Julia je podijelila bakin super jednostavan, ali “genijalan” trik koji će omogućiti da vaša odjeća nevjerojatno miriše i do 20 godina. Kreatorka sadržaja na TikToku i Instagramu koja…
MAŠINA KOJA SAMA MIJEŠA AJVAR – Evo kako olakšati pripremu omiljene zimnice /VIDEO/
Poznato je da spremanje ajvara zahtijeva dugo stajanje za šporetom i miješanje, što umije da bude veoma naporno za domaćice. Iznad šerpe se nalazi mehanizam koji automatski miješa ajvar. U…
Ovo je najbrži recept za spremanje kiselog kupusa
Zimnica ne može da se zamisli bez kiselog kupusa, a mi vam u nastavku teksta otkrivamo najbolji način za njegovu pripremu. Sastojci: glavica kupusa sirće 1 kašika soli Priprema: Glavicu…
ŠTA SE DODAJE U KISELE KRASTAVCE DA SE NE POKVARE – Tajne iskusnih domaćica za duže trajanje zimnice
Dva fantstična trika koja će pomoći da se kiseli krastavci ne pokvare. Kraj ljeta i početak jeseni vezan je za zimnicu. Ali danas ljudi imaju sve manje vremena, pa se…
Turšija iz mašine za suđe – Lako brzo i nakon hlađenja, odmah jestivo!
Turšija iz mašine za suđe, rješenje za sve one koji su u prostorima gdje ne mogu imati bačve s turšijom. Lako brzo i nakon hlađenja, odmah jestivo! Priprema Poredati u…
SIRUP OD LUKA – Narodni lijek protiv prehlade, gripa i kašlja
Sirup od luka je stari narodni lijek, odličan protiv sezonskih prehlada i gripa koji jača imuni sistem, ima jako dezinfekciono dejstvo, djeluje umirujuće ali i kao vitaminska bomba. Ovaj sirup…
Tri najbolje marinade za ribu
Svaki dobri kuhar zna da čarolija pikantnog zalogaja leži u mnoštvu malih sastojaka koji osvajaju čulo ukusa. Kada je riječ o ribi, njena tajna je u marinadi koje joj daju…
Pečeni šaran u rerni
Oguliti krompir i oprati rižu. Unutrašnu duplju šarana natrljari sa malo bibera, limunovim sokom i rendanom koricom, izgnječenim bijelim lukom, crvenom paprikom i posuti sitno nasjeckanim peršunovim listom. Vanjsku stranu…
No More Posts Available.
No more pages to load.