U okviru manifestacije „Zvorničko ljeto“ na gradskoj plaži održano je takmičenje u spremanju riblje čorbe pod nazivom „Zvornički kotlić“ koje je okupilo 15 ekipa iz BiH, Srbije i Slovenije.
Takmičenje je otvorio načelnik Odjeljenja za privredu, razvoj, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović koji je svim takmičarima poželio da spreme kvalitetnu i ukusnu riblju čorbu, uz dobro druženje.
Organizator tradicionalnog takmičenja je Ribolovačko udruženje „Bistro“, a predsjednik Upravnog odbora udruženja Nikola Cvejić podsjetio je da je ovo šesta godina kako se takmičenje održava, uz punu podršku Gradske uprave Zvornik.
– Cilj nam je da se najprije okupimo, družimo, sklapamo nova prijateljstva, a na kraju i da se takmičimo. Čorbe će ocjenjivati tročlani žiri, a za pobjednike su, kao i svake godine pripremljene nagrade – rekao je Cvejić koji je naglasio da se bez podrška grada Zvornika ovo takmičenje ne bi moglo održati.
Jedan od onih koji je dobio posebno priznanje za doprinos u organizaciji nadmetanja u spremanju riblje čorbe je i Mirzet Mustafić. Pored toga što se Mirzet takmičio u spremanju čorbe sa svojom ekipom pod nazivom Zvornik-Zvornik Crveni, Mustafić je o samom takmičenju i organizaciji:
Svaki pravi Zvorničanin, voli riblju čorbu i događaje slične ovom i dat će onoliko koliko može podrške ovakvom okupljanju. Ja volim ljuće čorbe, pa mi je ova iz naše ekipe bila najljepa, ova druga od plavih, takodje ekipa, Zvornik-Zvornik, bila je lijepa i među boljim, a poseban šmek je dalo bjelo vino. Zadovoljan sam organizacijim i posjetom.
Prvo mjesto i nagradu odnijela je ekipa koju je predvodio Jugoslav Rajković pod nazivom Zvornik-Drina.
Po tradiciji, organizator priprema 80 litara čorbe za sve posjetioce koji danas budu na ovoj manifestaciji.