SASTOJCI:

10 žumanaca

10 kašika šećera

5 kašika mlijeka

2 kašike ulja

2 kašike vode

10 kašika brašna

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

Šlag:

10 bjelanaca

1 vanilin šećer

400-500 g šećera

1 dl vode

PRIPREMA:

1. Žumanca odvojiti, dodati vanilin šećer, obični šećer i mutiti dok ne postane pjenasto i svijetlo.

2. Dodati vodu, ulje i mlijeko. Smjesu ujednačiti. Dodati brašno, prašak za pecivo i umutiti glatku masu.

3. Peći na 180 stepeni. U međuvremenu skuhati agdu za šlag. Agdu skuhati od šećera, vode i vanilin šećera.

4. Bjelanca umutiti u snijeg i postepeno dodavati u agdu.

5. Kada se kora ispekla, preko nje premazati šlag od bjelanaca.

6. Zapeći u rerni oko 2 minute. Paziti da ne porumeni.

7. Ukrasiti po želji ribanom čokoladom.

Prijatno! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *