Ako ste početnik u kuhinji ili vam tijesto nikako ne uspijeva kako biste željeli, postoji jednostavan trik koji će sve promijeniti. Uz nekoliko savjeta i jedan neobičan sastojak, tijesto će…
RECEPTI

Divlja kupina – prirodni eliksir zdravlja dostupan na svakom koraku prirodnih ljepota Zvornika i okoline
Divlja kupina (Rubus fruticosus) od davnina se smatra jednom od najkorisnijih šumskih plodova koje nam priroda nudi. Bogata vitaminima, mineralima i antioksidansima, ona nije samo ukusna, već i izuzetno ljekovita….

Torta bez mlijeka i jaja, gotova za tren
Fina podloga od keksa i mljevenih lješnika i dva krema, sa bijelom i crnom čokoladom i redom keksa da upotpuni kombinaciju. Sastojci: Donji sloj: 250 g mljevenog keksa 100 g…

Česta greška koja se čini prilikom zamrzavanja mljevenog mesa
Ako želite uživati u jelu na bazi mljevene junetine, važno je meso pohraniti na odgovarajući način. Sirova mljevena junetina u hladnjaku može stajati tek dan ili dva. Ako ne planirate…

Zašto je kefir poseban za crijeva? Stručnjaci kažu da nije bezveze
Stres, prehrana siromašna vlaknima, neredoviti obroci i manjak sna mogu ozbiljno poremetiti rad crijeva. No postoji nešto jednostavno što bi moglo napraviti veliku razliku, a dolazi u obliku gustog, kiselkastog…

Vanil-krem štrudla
SASTOJCI: 12 gotovih kora 3 jaja 3 kašike šećera u prahu 200 ml ulja 200 ml jogurta 100 grama griza 1 prašak za pecivo 1 l mlijeka 3 pudinga od…

Baklava: Nek zamirišu avlije…
Bajram ide, Bajramu se nadam, kaže jedna sevdalinka, a ovaj najradosniji muslimanski blagdan nezamisliv je bez kraljice bajramske sofre – baklave. Baklava je kolač orijentalnog porijekla koji se pravi slaganjem…

Savršen trik za prženu ribu: Bez previše ulja dobit ćete hrskavu koricu i bogat ukus
Savršeno prženu ribu možete da napravite pomoću vrlo jednostavnog trika za koji treba da napravite specijalnu mješavinu ulja. Treba da pomiješate 80 posto ulja koje ima visoku tačku dimljenja i…

Sarajevska topa: Recept za jelo uz koje je iftar još ljepši
Osnova tope je puter, mileram (po mogućnosti domaći) i slani kajmak. Ostale sastojke dodaje svako po svojoj želji i ukusu. Topa, kako joj i ime kaže, se topi na laganoj…
No More Posts Available.
No more pages to load.