Palačinke su jedan od najčešće spravljanih deserata, brzo su gotove i smjesu je vrlo jednostavno napraviti.

Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.

U receptu prema kojem većina nas radi smjesu za palačinke piše da se jaja stavljaju u smjesu cijela, ali razdvojite li bjelanjak i žumanjak, dobit ćete nikad mekanije i rahlije palačinke.

Kod recepta za najmekanije palačinke jaja se ne stavljaju cijela odjednom, već se bjelanjak odvoji od žumanjka.

Postupak:

1. Napravite smjesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmjenom tako da bjelanjke odvojite od žumanjaka. Žumanjke umutite u smjesu, a bjelanjke stavite na stranu.

2. Kada ste u smjesu stavili sve sastojke (osim bjelanjaka) i dobro ih promiješali, od bjelanjaka napravite mekše tučeni snijeg (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smjesi.

3. Snijeg zatim vrlo nježno umiješajte u smjesu, najbolje pjenjačom. Snijeg od bjelanjaka palačinkama će dati pjenastu strukturu, predivnu mekoću i rahlost. Čak i kada se ohlade i odstoje, tako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *