SASTOJCI:
1 kg brašna
2 jaja
1 bjelance
2 šoljice ulja
1 margarin
1 svjež kvasac
1 kašičica šećera
1 šolja mlijeka
so
Fil:
150 g mladog sira
2 jaja
PRIPREMA:
1. Zamijesite tijesto sa dvoje jaja, kvascem rastopljenim u mlijeku sa šećerom, uljem i mlijekom.
2. Tijesto ostavite na toplom mjestu da se diže nekih 15 minuta, zatim premijesite i ostavite još 15 minuta.
3. Razvucite tijesto u četiri jufke debljine jedan centimetar i savijajte kiflice željene veličine.
4. Prije stavljanja fila, unutrašnjost kiflice mažite margarinom.
5. Filujte ih sirom pomiješanim sa jajima.
6. Poredajte u pleh za pečenje i premažite ih umućenim bjelancetom.
7. Pecite u zagrijanoj rerni tridesetak minuta.
8. Kada se ispeku, kiflice prekrijte pamučnom kuhinjskom krpom i ostavite da se ohlade.
Prijatno! 🙂